Blog de articole si resurse

Vrei sa stii cat esti de sanatos? Te ajuta tatuajele smart

De obicei tatuajele sunt asociate fie cu lumea copilariei, fie cu evenimente importante din viata fiecaruia. Persoanele adulte isi tatueaza diverse lucruri pentru a marca anumite trairi sau pentru a avea o aparitie mai cool. Insa nimeni nu s-a gandit ca banalul tatuaj va putea fi folosit si pentru a avea grija de noi. Recent o echipa de ingineri de la Harvard si MIT au reusit sa realizeze tatuajele inteligente care ar putea sa ne salveze de la imbolnavire.

La baza lor se afla niste nano-senzori care se introduc sub piele, ei sunt in cerneala tatuajelor. Odata ajunsi in contact cu organismul uman nano-senzorii vor masura starea de sanatate si vor prelucra non-stop diverse date culese. Ele vor fi utile in lumea sportului, ca sa ii atentioneze pe sportivi sa bea apa cat trebuie, se vor colora diferit, glicemia poate fi tinuta sub control prin intermediul unor astfel de tatuaje moderne. Aplicatiile tatuajelor smart pot fi multiple, ele pot ajuta chiar si animalele de companie, ne pot ajuta sa ne cunoastem organismul mai bine si reactiile lui, ne pot oferi indicii despre cele mai bune metode de prevenire sau de tratare a unor afectiuni obisnuite.

Nu vom vedea prea curand la mana cuiva astfel de tatuaje, dar e foarte bine ca exista tehnologii pentru lumea medicala care se dezvolta si pot ajunge sa salveze vieti si sa fie utilizate in viata de zi pentru toate tipurile de pacienti. Daca se vor materializa si vor putea fi cumparate tatuajele ar putea deveni la fel de populare ca si smartphone-urile, astfel ca fiecare dintre noi s-ar putea sa aiba mai multe cu diverse functii si date culese in timp real, toate vor fi interconectate si vor transmite date si pe dispozitivele mobile si direct medicilor care se ocupa de starea noastra de sanatate, vor semnaliza urgente medicale.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *