Blog de articole si resurse

Vizita la dentist e mai placuta astazi pentru copii datorita dotarilor moderne din cabinete

stomatologie-copiiCand esti mic totul ti se pare parca mai inspaimantator decat pare, mai ales daca te temi de anumite lucruri. Cele mai mari temeri ale unui copil sunt cu siguranta vizita la un centru de stomatologie pentru copii si orice interventie care trebuie facuta pentru a avea grija de dantura in formare. Imi amintesc ca nu o singura data mi s-a intamplat in copilarie sa merg la dentist doar pentru ca mi se propusese vreo carte sau vreo revista, ori o multime de dulciuri.

Teama disparea imediat ce auzeam ce aveam de primit daca totul decurgea bine la clinica de stomatologie copii. Numai ca de acasa si pana la cabinete lucrurile se schimbau putin, in sensul ca frica devenea tot mai puternica pe masura ce ma apropiam de locul cu pricina. Pana la urma paseam in cabinetul dentistului, ma asezam pe scaunul stomatologic si incercam din rasputeri sa rezist tentatiei de a nu fugi rapid pe usa. Cand frica mai disparea, medicul incepea sa verifice cariile si dintii care stateau sa iasa, si atunci sentimentul de nesiguranta revenea. Daca mai vedeam si turbine si freze, auzeam zgomotele ciudate, simteam durere atunci lucrurile erau cu adevarat complicate si pentru parinti, si pentru dentist. Cu cateva lacrimi de crocodil si cateva incurajari trecea si momentul plombarii sau curatarii dintilor, extractiei si plecam fericit acasa, cu recompensa luata.

Din fericire astazi lucrurile nu mai stau asa. La o clinica de stomatologie copii, de exemplu la Cabinet stomatologic Trident, copiii nu mai sufera in timpul interventiilor, dentistii specializati in tratarea micilor pacienti au grija sa foloseasca tehnici moderne si materiale atraumatice, mediul este foarte primitor si placut pentru copil. Echipamentele de ultima generatie si prezenta unui psiholog in echipa Trident asigura reusita oricarei interventii, cooperare dintre micul pacient si medic. Inca de la prima vizita la stomatolog copiii se pot familiariza cu mediul, pot invata cum sa se spele corect pe dinti, parintii pot sa afle despre cum se intretine dantura copilului. Avantajul oferit de Centrul de stomatologie dedicat copiilor de la Trident este dat de prezenta medicilor specializati in mai multe ramuri ale stomatologiei, gata oricand sa intervina pentru a remedia orice problema a danturii micutilor. Inhalosedarea este cea mai utilizata tehnica pentru a face interventia stomatologica cat mai confortabila pentru copil, efectele gazului ilariant disparand imediat dupa oprirea administrarii sale. Pentru a mentine sanatatea dintilor in formare se aplica si sigilari si fluorizari, acoperirea dintilor cu un strat din substante speciale in vederea prevenirii cariilor si intarirea lor cu fluor. De asemenea, pot fi montate si aparate dentare, pentru indreptarea dintilor, se fac radiografii complexe pentru depistarea oricaror defecte ale cresterii dintilor sau ale fixarii lor.

In caz de nevoie, exista si un centru de chirurgie, de estetica sau endodontie, toate trei conduse de specialisti care stiu exact ce au de facut in orice situatie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *