Blog de articole si resurse

Un material care e bun la orice, piatra naturala

piatra-naturalaAm auzit cu totii despre Epoca de Piatra si am vazut in documentare cat de multe lucruri puteau sa faca oamenii primitivi din niste bucati de piatra cioplite in diferite forme. Astazi, piatra a ramas printre cele mai utilizate materiale constructie, fiind folosita peste tot, atat ca un element al diverselor materiale, cat si ca atare, cu diverse aplicatii. Piatra naturala are avantajul ca e ecologica, arata bine, rezista in timp mai mult decat orice material, e usor de gasit, preturile nu sunt foarte mari.

Piatra e buna si pentru interior, in camere, pentru pardoseala, dar si la exterior, pentru gradina si aplicatii in interiorul ei, terase, alei, rezista la socuri, nu este afectata de razele ultraviolete, se comporta bine la schimbarile climatice bruste, trecere de la inghet la dezghet, temperaturile extreme nu o influenteaza. De asemenea, piatra naturala este printre putine materiale constructie care are o durata de viata foarte mare, se poate combina cu orice alte materiale, se curata si se intretine eficient si rapid, usor, poate fi colorata sau nu. Alt mare avantaj al pietrei naturale este dat de taierea ei in orice forme fara prea mare efort. Se preteaza pentru orice stil, clasic, modern, traditional, este naturala, nu polueaza mediul, reciclarea si reutilizarea sunt infinite. In caz de uzura si trafic intens piatra naturala nu prezinta niciun fel de schimbare a proprietatilor initiale, rezista la infiltratiile de apa si este impermeabila, se poate trata impotriva umiditatii daca e poroasa.

De la depozite online sau offline se poate cumpara in forme si cantitati diverse, se livreaza rapid, se poate utiliza imediat, nu are termen de expirare, punerea ei in opera, impreuna cu alte materiale este posibila chiar si fara studii de specialitate sau de ajutorul unor specialisti. Nu in ultimul rand, piatra naturala este potrivita oricarui tip de decoratiune interioara sau exterioara, se aplica si un strat de vopsea la nevoie, alte substante care nu o ataca pentru obtinerea unor efecte mai intense din punct de vedere vizual.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *