Blog de articole si resurse

Uleiuri esentiale bune pentru aproape orice

Uleiuri-esentialeIn fiecare picatura din uleiuri esentiale de pe piata gasim cele mai puternice substante care ne pot ajuta sa scapam de boli comune, fara a apela la medicamente de sinteza cu efecte adverse, multe dintre ele necunoscute. Primii care au intuit ca aceste uleiuri esentiale ne pot face bine si ne pot ajuta sa scapam de simptome acute ale unor boli de zi cu zi au fost egiptenii antici, un popor care a scos la lumina foarte multe intrebuintari necunoscute pana atunci in privinta plantelor si combinatiilor miraculoase pentru sanatate.

Ei se foloseau de frunze si flori, de substantele active din ele inmuindu-le in ulei, dupa care filtrau rezultatul unui fel de maceratie mai simplu, obtinand uleiuri excelente pentru masaj. Uleiurile esentiale astfel obtinute aveau efecte antibacteriene, reuseau sa relaxeze corpul uman si sa tonifice sistemul nervos si circulator, reducand stresul acumulat de-a lungul zilelor mai complicate din viata fiecaruia. Astazi, uleiurile esentiale sunt de gasit peste tot, sub forme diverse si din plante diferite, fiecare avand calitati terapeutice unice. De exemplu, uleiuri esentiale de levantica au efecte relaxante, calmeaza musculatura si psihicul uman, analgezice si antiseptice. Este cunoscut si efectul lor revigoranta si antimigrenos, dar si cel antistres sau in caz de respiratie urat mirositoare. Cu aceleasi proprietati calmante pentru sistemul nervos central este si uleiul esential de tamaie, care calmeaza si incetineste ritmul respiratiei, intinereste celulele si repara cicatricele, calmeaza afectiunile respiratorii severe, precum astmul sau bronsita acuta.

La fel de versatil e si uleiul esential de trandafir, care lupta cu succes impotriva anxietatii si a depresiei, are rol antiinflamator si antiseptic, fiind recunoscut drept unul dintre cele mai bune uleiuri astringente si cicatrizante, cu efecte laxative puternice. Excelent antiinflamator si antiseptic, uleiul de musetel isi face treaba si in caz de anorexie si paronia, dar si atunci cand apare insomnia, durerile de cap si acneea sau psoriazisul. Cu miros specific, la fel ca si cel de trandafir, uleiul esential de vanilie are rol antioxidant, este afrodiziac puternic, anticancerigen recunoscut si sedativ natural.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *