Blog de articole si resurse

Satul piticilor

oameni-piticiIn Yangsi, un sat din China, la tot pasul te intalnesti cu… pitici. 40% din populatia satului este formata din oameni ce nu depasesc 120 cm si au probleme mari de crestere. Primele cazuri de „pitici” au fost semnalate in 1911, iar in 1947 un om de stiinta englez a pretins ca a vazut sute de pitici traind in acele locuri. In mod obisnuit, o persoana are sanse sa fie afectata de un defect de crestere in inaltime cam 1 la 20.000, insa in acel sat mai toata lumea e pitica. Nimeni nu stie exact de ce se intampla asa ceva, dar mai multe teorii se vehiculeaza deja. Una da vina pe concentratia mare de mercur din sol, dar care nu are nicio baza stiintifica.

Alta se refera la spiritele rele, care vor sa le faca rau celor care traiesc acolo pentru niste fapte ale stramosilor acestora. Insa cea mai putin credibila este una care spune ca odata un individ a gasit o broasca neagra pe drum, cu un picior cam ciudat. Cand toata lumea ii spunea sa o lase in pace si sa isi vada de treaba, omul a mancat-o, lansand asupra satului un blestem vesnic. Tinerele generatii din sat nu mai cred demult in astfel de povesti.
Ikaria. Insula unde toata lumea traieste foarte mult. In America, in medie, un om traieste vreo 79 de ani. In insula greceasca Ikaria, unul din trei rezidenti traieste cel putin pana la 90 de ani impliniti, insa multi ajung sa depaseasca lejer 100 de ani. Numita dupa baiatul care a zburat prea aproape de Soare, Ikaria ar putea sa ii multumeasca lui Icar pentru lectia data cu multi ani inainte: locuitorii de acolo nu au nicio legatura cu lumea civilizata, duc o viata linistita, fericita, fara stres si tristete.

Alta explicatia pentru numarul mare de ani traiti este de gasit in dieta. Cei ce locuiesc pe insula mananca multe legume, boabe, pline de vitamine si antioxidanti, fara zahar si procesari peste procesari. Ikaria este o Zona Albastra, adica un loc unde oamenii traiesc mai mult decat restul indivizilor. Oamenii de acolo traiesc sanatos, mor din cauze naturale, din cauza batranetii, nu prea au boli asa de grave.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *