Blog de articole si resurse

Reparatie sau inlocuire?

Desi este o investitie necesara, cu multe beneficii pentru locuinta, ferestrele cu geam termopan pot suferi in timp si problem, care nediagnosticate la timp si nerezolvate pot avea efecte serioase.

Balamalele deteriorate sau ramele slabite sunt probleme pe care oricine le poate observa cu ochiul liber si la un simplu apel pot fi reparate de specialistii de la o firma de reparatii termopane, sau chiar de firma care v-a montat termopanele.

Exista, insa, si alte probleme care nu pot fi diagnosticate atat de usor de proprietarul unei case. Veti avea atunci nevoie de consulta unei firme de reparatii care sa constate problemele aparute si sa decida daca va fi nevoie de schimbarea geamului sau daca problemele se pot rezolva printr-o reparatie, in general mai eficienta din punct de vedere al costurilor, sau uneori suportata de garantia initiala a ferestrelor termopan.

Inlocuirea geamului termopan este o investitie care cu siguranta va imbunatati eficienta energetica a locuintei si va poate face sa economisiti bani in timp. Insa, geamurile termopan, mai ales cele de generatie noua, nu sunt ieftine. Astfel, in calitate de proprietar veti avea nevoie sa cantariti toate variantele inainte de a face o astfel de investitie.

Ce se poate repara? Se poate reface garnitura geamului si etanseizarea, se pot repara balamalele, se poate regla sau se poate inlocui feroneria, se pot inlocui geamurile sparte, fisurate sau cele care fac condens, se pot repara defectiunile la sistemele de inchidere sau cele de oscilobatare, se poate modica deschiderea unui geam.

Insa nu intotdeauna reparatiile economisesc sume mari de bani. Adesea reparatiile costa destul de mult si in acest caz nu ar strica sa aveti o oferta de pret pentru inlocuirea geamurilor sau pentru upgradarea lor. Geamurile termopan de generatie mai noua va pot oferi o eficienta energetica mult mai mare si desigur se vor strica mai greu.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *