Blog de articole si resurse

Pilote sintetice versus pilote din puf

 

Putem distinge intre pilote naturale si pilote sintetice. Asa cum indica si numele lor, pilotele sintetice contin in intregime materiale sintetice, majoritatea fiind din poliester. Cat despre pilotele naturale, acestea pot contine materiale naturale, printre care fibre de plante (fibre de porumb, bambus …), pene sau puf. In prezent, cea mai populara optiune este aceea pentru pilote pat din puf sau din pene.

Insa alegerea nu est edeloc una usoara. Stim ca vrem sa cumparam perne si pilote din puf gasca, pentru ca am citit o multime de articole si stim ca sunt varianta cea mai calduroasa si cea mai confortabila, si de asemenea cea mai naturala de pe piata, insa modele sunt multe si de aceea e nevoie de atentie.

Pilotele naturale sunt mai durabile si ne garanteaza, fara doar si poate, nopti mai calde. In ceea ce priveste confortul termic, exista si pilote sintetice care pot oferi acelasi grad de confort, insa adevarata calitate este cea a produselor naturale si nu a celor sintetice.

Atunci cand cumparati o pilota din puf, cele mai cautate de altfel, este important sa va uitati pe eticheta si sa vedeti care este procentajul de puf pe care il contin. Este adevarat ca de procentajul de puf depinde si pretul, insa este o investitie pe care o faceti chiar si pe viata daca veti fi atent la intretinere. O pilota cu procentaj  mare de puf va fi mai moale si mai usoara. Pilotele sintetice pot fi si ele usoare, in functie de fibra din care sunt lucrate, insa nu la fel de usoare ca pilotele din puf, si de aceea au un grad mai mic de confort in timpul noptii.

Pe de alta parte, pilotele sintetice au o durata de viata mai mica, in parte si datorita faptului ca fibrele sintetice se taseaza foarte repede si in parte pentru ca ele se pot spala la masina si atunci tentatia de a le curata mai des este mai mare si atunci evident se si deterioreaza mai repede. Avantajul lor major este pretul, insa daca aveti un buget care sa va permita sau daca va gasiti o oferta buna pentru pilote din puf, veti simti pe pielea dumneavoastra de ce acestea sunt cea mai fericita varianta de pilota.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *