Blog de articole si resurse

Pesti care te pot recunoaste dupa trasaturile faciale

Pestii tropicali sunt in general foarte draguti, au culori placute, insa poseda o abilitate foarte ciudata: pot recunoaste fete umane. Cel putin o specie poate face asta.

Toxotes chatareus e numele sau si vaneaza insecte de sub nivelul apei reusind sa le zapaceasca inainte de a le prinde cu un jet puternic de apa aruncat in directia lor. Prin antrenament si recompense sub forma de mancare pestii au fost invatati sa scuipe fetele pe care le recunosc.

Pestii alegeau intr-un experiment ciudat din doua fete afisate pe ecran. Daca scuipau chipul pe care au fost antrenati sa-l recunoasca atunci primeau recompense. 86% din incercari au fost unele cu rezultatul dorit.

Pestii din aceasta specie pot sa isi aminteasca pana la 44 de oameni, chiar si atunci cand lipsesc anumite trasaturi pestele tot recunoaste fata respectiva. Spre deosebire de alte specii de animale pestii nu au nicio trasatura evolutionista care sa le permita sa recunoasca fete umane.

Abilitatea de a recunoaste fete este data de neocortex, o parte a creierului, o particularitate prezenta la cai, caini si vaci. Totusi pestii nu au acest neocortex…

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *