Blog de articole si resurse

Parcurile auto pot fi constituite mai simplu astazi printr-un contract de leasing operational

Dotarea unui parc auto cu masini performante si de calitate nu este atat de simpla mai ales in niste vremuri cand preturile sunt din ce in ce mai mari si intretinerea masinilor poate ajunge sa coste mai mult decat masina in sine. Cei mai multi patroni apeleaza in continuare la leasing auto pentru a-si putea desfasura activitatile fara probleme si cheltuieli prea mari de inceput de drum. Poate cea mai populara varianta de leasing in domeniul auto este cea a unui leasing operational auto de la Arval Romania.

In termeni simpli leasingul operational inseamna imprumutarea unor masini pe termen lung. Toate riscurile si beneficiile dreptului de proprietate sunt transmise firmei de leasing operational, insa de aici decurg si multiple avantaje. Ratele sunt fixe pe toata perioada derularii contractelor de leasing operational auto, riscurile legate de cheltuielile aferente pentru masini sunt transferate efectiv creditorului, birocratia este mult redusa, nu e nevoie de acte peste acte pentru justificare, asa cum se intampla in cazul unui leasing financiar.

Firmele care au astfel de servicii au si un calculator leasing prin intermediul caruia clientul poate sa vada exact ce economie va face si daca se merita semnarea unui contract. La finalul contractelor de leasing auto de acest tip utilizatorul masinilor poate sa cumpere masinile folosite sau le poate da inapoi, le poate folosi ca avans pentru o noua masina. Cand se recurge la un leasing operational sau la leasing operational auto firma care va presta serviciile se va ocupa de asigurari, taxe si impozite, mentenanta, reparatii, costuri administrative.

Practic se externalizeaza parcul auto partial sau total, orice costuri pot fi estimate cu ajutorul unui calculator leasing, contractele pot fi de inchiere sau de management al flotelor si pot avea pana la 57 de luni contractuale. Leasingul operational include si operatiuni de preluare si predare leasing, adminstrare soferi, monitorizare cheltuieli si raportare, consultanta, raspuns la diverse plangeri.

Pe langa preluare si predare leasing cei care acceseaza un astfel de leasing de la Arval trebuie sa stie ca vor putea sa se ocupe de alte activitati importante ale firmei, controlul activitatilor va fi mai bun si mai eficient, specialistii Arval vor fi acolo pentru dvs. oricand cu sfaturi si idei de gestiune, cu rapoarte precise pe baza unor date analizate si afisate in sisteme complexe de management si monitorizare. Serviciile Arval sunt complete, consultanta de specialitate este disponibila non-stop, fiecare etapa contractuala este explicata clientilor in asa fel incat fiecare sa stie ce anume poate face compania pentru firma sa.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *