Blog de articole si resurse

Orasele sigure de pe Glob unde poti merge in vacanta fara probleme

De fiecare data cand mergem in vacanta intr-un oras european sau de peste oceane ne dorim sa fim in siguranta. Dorinta este cu atat mai mare cu cat dupa atentatele din 11 septembrie 2001 terorismul a devenit pricipala temere a autoritatilor si a turistilor care ajung prin locurile vizate de acestia. Este esential sa te simti in siguranta cat timp te plimbi, vizitezi, cat timp te distrezi, de asta depinde practic reusita vacantei tale.

Siguranta se poate traduce printr-o multime de factori, The Economist a reusit sa faca totusi un top 11 orase sigure din lume. Analizand in parte siguranta personala, digitala, dar si sanatatea sau infrastructura, rezistenta cladirilor si starea soselelor publicatia a pus la punct acest top foarte important pentru cei care vor sa mearga undeva unde au toate sansele sa se simta bine.

S-a ales din 60 de orase analizate, au fost implicati 49 de factori de siguranta, fiecare oras avand punctajul sau de la 0 la 100. La finalul analizelor s-a vazut ca toate pericolele determinate de oameni, terorism sau amenintari cibernetice, de pilda, duc la marirea gradului de nesiguranta.

Ciudat este ca in top 10 nu apare niciun oras din SUA, San Francisco e abia pe 15. Doua tari au reusit sa aiba chiar doua orase in top 10, Australia si Japonia, Londra a pierdut top 10 si e abia pe 20, Paris e departe, pe 24, dupa care vin orasele Milano si Roma. Cea mai nesigura destinatie este Karachi, Pakistan, scorul sau fiind de doar 38.77. Alte orase din top 10 sunt Zurich, pe 10, Hong Kong pe 9, Stockholm pe 8, iar pe primele trei locuri se afla Osaka, Singapore si pe locul 1 Tokio, cel mai sigur oras din lume.

Pe lista marilor perdanti se afla si Madrid sau Barcelona, Seoul sau Frankfurt, care e de abia pe 11. Topul e foarte relevant pentru cei care calatoresc mult si trebuie sa stie pe unde sa aiba mare grija mai ales daca traverseaza orasele destul de des. Topul nu e batut in cuie, locurile se pot schimba, siguranta se poate imbunatati, asta e bine de stiut. In doi sau trei ani cine e pe 10 poate ajunge pe 1 si invers.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *