Blog de articole si resurse

ONG

 

Notiunea de ONG este foarte complexa si foarte discutata, care are o serie de criterii definitorii, acestea trebuie sa se regaseasca la fiecare organizatie neguvernamentala in parte.Se aduce in discutie rolul ONG-urilor in Romania, amintindu-se faptul ca in ultima perioada acestea ocupa un loc din ce in ce mai important in societatea actuala, avand si rezultate importante care au dus la modernizarea societatii.

Reusind sa isi creeze o identitate care si-a gasit locul perfect in cadrul societatii civile romanesti, care dupa anul 1989 a putut oferi un cadru de dezvoltare acestor organisme, astfel : Organizatiile neguvernamentale sunt caracterizate printr-o mare mobilitate in ceea ce priveste modul si directiile lor de actiune.

Aceasta mobilitate reprezinta conditia lor de supravietuire, atata vreme cat functionarea lor este dependenta de o corecta identificare a nevoilor in comunitate si de atragerea resurselor necesare pentru abordarea acestor nevoi. Organizatiile neguvernamentale reprezinta un „termometru” al comunitatii.  Aceasta abordare reuseste sa sublinieze rolul foarte important pe care il joaca o organizatie in cadrul societatii.

Daca ne indreptam atentia asupra numarului mare de organizatii care exista in momentul actual, putem spune ca diversitatea directiilor de actionare a acestora reuseste sa acopere un numar mare de probleme, de multe ori solutionandu-le. Procesul natural fiind acela de identificare a problemei si ulterior de rezolvare a acestei probleme. Sunt situatii ca care activitatea ONG-urilor acopera anumite nevoi ale societatii mai bine chiar decat sectorul public, care in mod normal ar fi responsabil de acestea.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *