Blog de articole si resurse

Mituri despre casele din lemn

Exista foarte multe mituri in ceea ce priveste constructiile in general si construirea de case din lemn in mod deosebit, incepand de la informatii false despre proiecte case si pana la informatii despre materiale. Sunt informatii false care impiedica persoanele care isi doresc proiecte case potrivite pentru a fi realizate din lemn, sa isi vada visul implinit.

De-a lungul timpului, profesionistii in domeniul constructiilor si arhitectii au auzit extrem de multe idei false venind din partea beneficiarilor care si-ar dori proiecte de casa din lemn, insa nu stiu exact ce inseamna si renunta la aceasta dorinta. Fie ca isi doresc proiecte case parter sau proiecte case cu etaj, majoritatea romanilor ajung sa opteze in final pentru case clasice, de teama miturilor legate de lemn.

Daca va incadrati in aceasta categorie, veti primi cele mai bune informatii si consultanta din partea profesionistilor de la 1Design.ro. Portofoliul lor cuprinde proiecte de case foarte variate, de la case pe parter pana la case cu etaj, case simple, duplex sau proiecte de case insiruite, toate realizate de experti in domeniu. De asemenea, la 1Design beneficiati si de consultanta privind achizitia de terenuri, realizare de documentatie tehnica si chiar studii de fezabilitate pentru fonduri europene.

Iata care sunt cele mai intalnite mituri despre casele din lemn:

  • Casele din lemn sunt mai ieftine. Persoanele care nu cunosc inca tehnologiile moderne si costurile pe care le implica construirea unei case din lemn, pornesc la drum cu ideea ca exista proiecte de casa din lemn ieftine si, de asemenea, ca si constructia in sine este mult mai ieftina decat cea a unei case clasice. Atunci cand constata ca de fapt costurile sunt apropiate, renunta la casa din lemn in favoarea unei case clasice.
  • Focul este principalul dusman al caselor din lemn. Materialele utilizate pentru construirea unei astfel de case au proprietati ignifuge, iar solutia utilizata pentru a trata lemnul intarzie aprinderea cu aproximativ 90 de minute. In plus, inslatatia electrica, fie ca vorbim despre case pe parter sau despre proiecte case cu etaj, este gandita in asa fel incat sa nu permita declansarea unui incendiu. Singura problema ar fi ca, pentru a-si mentine calitatile ingnifuge, lemnul trebuie tratat periodic.
  • Parazitii adora casele din lemn. Lemnul folosit pentru constructiile de case este tratat din punct de vedere al parazitilor si ciupercilor. De asemenea, parazitii nu se instaleaza decat in prezenta umiditatii, daca lemnul este in contact direct cu solul. Insa casele de lemn sunt si ele construite pe o fundatie, iar umiditatea este mult diminuata, ajungand ca la momentul finalizarii casei umiditatea sa fie sub 5%.
  • Lemnul se crapa. Asta se intampla numai daca lemnul nu a fost destul de bine uscat sau cand imbinarile dintre parti nu sunt perfecte si devin mobile. De aceea este important sa va alegeti echipe de profesionisti, care sa aiba experienta in lucrarea lemnului, astfel incat sa nu aveti surprize neplacute.
  • Lemnul este recomandat doar pentru constructii temporare. Dimpotriva, lemnul este unul dintre cele mai durabile si mai versatile materiale si de aceea este indicat pentru constructii permanente, cum ar fi cele rezidentiale sau de vacanta. De asemenea, lemnul este un material elastic, avand o capacitate mare de absorbtie a socurilor, ce nu permite aparitia deformarilor sau crapaturilor.
FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *