Blog de articole si resurse

Masini apreciate de romani

vwAtunci cand ai un Volkswagen, inseamna ca te pricepi la masini, cel putin asa zic multi cunoscatori, deoarece este in top 10 al celor mai fiabile masini. Cineva spunea ca imparte lumea auto in doua categorii, prima este cea a masinilor marca Volkswagen si a doua este reprezentata de restul. Ei bine, nu sunt nici cele mai bune masini, dar sunt poate, destul de bune pentru uz zilnic si pentru calatorii lungi, iar cand spunem calatorii ne referim la cele din viata.

Un VW iti va fi alaturi ani buni in viata si nu iti va face mari probleme, va avea nevoie de piese vw doar daca masina este intr-adevar prea uzata. Este totusi destul de greu sa gasesti piese originale, iar daca ai achizitionat masina noua, vei observa clar diferenta, atunci cand incerci sa schimbi piesele originale cu unele aftermarket si mai ales cu unele contrafacute. Daca te pricepi la masini, atunci vei sti cu siguranta care sunt acele magazine de piese auto online in care trebuie sa ai incredere. Un studiu recent arata ca cei mai multi dintre romani nu isi cauta masini de 5000 sau 10000 euro, si in nici un caz mai mult decat atat, ci de maxim 3000 euro. O analiza mi amanuntita, arata ca 23% dintre masinile second hand evaluate de romani au preturi de pana in 3000 de euro.

Ceea ce inseamna ca romanii nu investesc prea mult, ci cauta doar garantia bunului pe perioada determinata. Foarte multi romani din ziua de azi prefera Volkswagen Golf deoarece indiferent de buget (stabilit totusi pana la 3000 – 4000 de euro) sunt cautate in special modelele Golf IV cu motor pe benzina de 1.4 sau 1.6, dar si cele pe motorina de 1.9. Cei mai cautati ani de fabricatie sunt 2000 si 2001. Rulajul real estimat pentru un model din 2000 este de 192.000 km pentru motorul de 1.4 pe benzina si de 255.000 km pentru motorul de 1.9 diesel. Prin urmare masinile preferate sunt cele care nu costa mult si la care nici piesele nu sunt foarte scumpe.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *