Blog de articole si resurse

Masa si scaunele de bucatarie – spatiu si confort

scaune-bucatarieDesi o incapere care tine mai degraba de latura practica decat de cea estetica, bucataria tinde sa aiba parte de tot mai mult interes in ultimii ani din partea designerilor de interior. Fie ca vorbim despre mobilier modern si dotari hi-tech, fie ca vorbim despre bucatarii cu aer vintage, rustic sau colonial, stilul in bucatarie este foarte important, iar pentru alcatuirea unui stil cat mai special foarte multi designeri de interior pun accentul pe piese de mobilier special, mese si scaune de import pentru bucatarie, cu modele foarte atractive si care pot transforma orice spatiu banal in ceva original.

Desi dulapurile de bucatarie in sine, forma, culoarea si alcatuirea lor, la fel ca si designul interior al bucatariei – fie ca vorbim despre insule de bucatarie, bucatarii de colt, bucatarii in oglinda sau bucatariile pe o singura linie cu strictul necesar de dulapuri – atrag interesul cel mai mare atunci cand vine vorba despre amenajare, scaunele si masa de bucatarie nu ar trebui sa lasate mai prejos.

Petrecem foarte mult timp in bucatarie, fie stand la masa cu familia, fie stand pe scaune in jurul mesei la o cafea cu prietenii, fie ascultand povestile de la scoala ale copiilor in timp ce pregatim cina… iata de ce atunci cand facem o alegere legata de mese sau scaune pentru bucatarie ar trebui sa tinem cont atat de design, cat si de functionalitatea scaunelor si mesei pe care le alegem.
Materialul pentru masa de bucatarie este foarte important. Astfel, poate fi sticla, dar numai daca va asigurati ca este o sticla rezistenta la socuri si securizata, poate fi lemn sau poate fi melamina, in functie de stilul ales pentru bucatarie.
Daca folositi masa de bucatarie si pentru prepararea mancarii asigurati-va ca protejati materialul, fie ca este vorba despre lemn sau despre sticla, despre melamina sau alt material.

Scaunele ar trebui intotdeauna armonizate cu masa aleasa, atat din punct de vedere coloristic, cat si din punct de vedere al stilului si materialului ales, astfel incat sa creeze un tot unitar impreuna cu restul mobilei de bucatarie. Foarte populare pentru bucatariile moderne sunt scaunele tapitate, colorate, care dau un aer fresh bucatariei, dar la fel de moderne sunt si scaunele transparente sau colorate, fie ele din sticla sau masa plastica, ideale pentru un design minimalist.

Ambele tipuri de scaune si multe alte modele, pot fi achizitionate de aici, site-ul de unde se pot comanda scaunele ideale pentru bucatarie, dining, pentru birou sau pentru orice alta incapere din casa, la pretul cel mai bun si beneficiind mereu de consultanta de specialitate. Pentru bucatarii rustice sau vintage se poate opta pentru lemn natur sau antichizat, mereu in acord cu restul mobilierului.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *