Blog de articole si resurse

Marele porumbel, erou in Al Doilea Razboi Mondial

Animalele au avut un rol foarte important in invingerea nazistilor. Cele mai importante au fost pasarile. In razboiul impotriva germanilor porumbeii au fost foarte importanti, desi se abandonase ideea unor porumbei purtatori de torpile micute. Ei au fost utilizati pe post de mesageri pentru fortele aliate, asta pentru ca stiau sa se intoarca acasa.

Guvernul SUA era constient de importanta lor asa ca i-a folosit pentru apararea nationala in 1917, cand toti cei care aveau porumbei antrenati trebuiau sa ii puna la dispozitia armatei. Oamenii nu mai aveau voie nici sa vaneze porumbei si au aparut chiar si institutii unde aveau loc imperecheri controlate pentru a obtine exemplare cat mai rezistente.

Porumbeii erau carati pe campul de lupta cu ajutorul unor custi speciale si aruncati din avioane cu parasute speciale. Nazistii si japonezii aveau arme care ii puteau omori in zbor, porumbeii erau aruncati chiar in mijlocul luptelor asa ca viata lor era traita foarte periculos. Din 30.000 de porumbei mesageri trimisi peste mari si oceane 96% au revenit in taberele de unde au fost trimisi.

Un mesaj trimis de un porumbel a fost totusi unul foarte important. In octombrie 1943 fortele aliate incercau sa cucereasca satul italian Colvi Vecchia. Britanicii atacau terestru, americanii din aer. Germanii au luptat cu inversunare, dar britanicii au invins. Englezii trebuiau totusi sa ii contacteze pe ameriani pentru a anula bombardamentul, insa statiile radio nu functionau.

Tabara americana era la 30 de km distanta, bombele urmau sa fie aruncate in 20 de minute. Britanicii mureau de mana aliatilor dupa ce castigasera lupte grele. G.I. Joe i-a salvat. G.I. Joe era un porumbel american care a plecat rapid cu un mesaj pe spate.El putea zbura cu 80 km pe ora asa ca a ajuns foarte repede in tabara americana. G.I. Joe a salvat vietile a 1.000 de barbati asa ca a primit o medlie si a devenit cea mai cunoscuta si mai apreciata pasare din Marea Britanie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *