Blog de articole si resurse

Maneta de la schimbatorul de viteze este importanta pentru eficienta bicicletei si trebuie aleasa cu mare grija

Eficienta unei biciclete este data de viteza cu care se deplaseaza, de confortul resimtit in timpul plimbarilor si de calitatea rotilor, de uzura care apare in timp, de preferat cat mai mica. Viteza atinsa de bicicleta depinde in mare masura de calitatea schimbatorului de viteza, sistemului din spatele schimbatorului. Actionarea sistemului care schimba vitezele se face cu ajutorul unei manete speciale care controleaza mecanismele de angrenare si selecteaza raportul de transmisie dorit.

Atunci cand actionam maneta pentru schimbator de bicicleta se actioneaza un cablu special care determina o schimbare a vitezelor. In functie de modelul de bicicleta ales putem avea o maneta pentru schimbator de bicicleta revoshift, friction sau sis, tehologiile de constructie si functionare difera de la un producator la altul, dar rolul lor e cam acelasi. Fiecare maneta pentru schimbator de bicicleta are un design specific, este facuta din diverse materiale, are suprafete aderente de calitate pentru a putea fi actionata cat mai rapid la nevoie.

Montarea si demontarea manetelor este simpla, de regula se efectueaza intr-un service autorizat pentru a nu distruge sistemul de actionare a vitezelor. Producatorii propun diverse modele si tipuri de manete asa ca ar fi bine sa verifici ce fel de maneta suporta bicicleta inainte de a comanda una.

Maneta pentru schimbatorul de viteze este rezistenta, insa trebuie actionata cu atentie pentru a nu aparea defecte ce pot distruge sistemul de actionare a vitezelor bicicletei. Magazinele online care vand astfel de manete au in paginile de produs toate detaliile tehnice despre manete, orice nelamurire aveti o puteti adresa consultantilor specialisti pentru a comanda doar produsele care se potrivesc bicicletei dvs.

Uzura manetelor este destul de redusa, daca sunt actionate cu atentie, le puteti folosi ani intregi fara a fi nevoiti sa le schimbati, daca vreti totusi ceva mai deosebit le puteti inlocui foarte usor. Preturile sunt destul de mici asa ca va puteti permite sa inlocuiti manetele defecte cu unele noi oricand, producatorii scot anual pe piata tipuri noi si mai rezistente asa ca veti avea mereu manete de calitate numai bune de montat pe noua bicicleta.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *