Blog de articole si resurse

Inoxul – unul dintre cele mai sigure materiale in bucatarie

oala-inoxInoxul este materialul cel mai intalnit in bucatariile moderne. Astfel ca daca nu aveti deja electrocasnice din inox, blaturi de lucru sau o insula de bucatarie din inox, aveti cu siguranta oale din acest material, fie ele oale din inox scumpe sau oale din inox ieftine, boluri din inox, ustensile de bucatarie din inox, tigai, mixere si evident chiuvete din inox, care au devenit aproape un must have in bucatarie.

Motivul pentru care inoxul est o prezenta nelipsita in bucatarie? Ei bine, explicatiile merg dincolo de aspectul modern. Inoxul este un aliaj al fierului si in consecinta este un material foarte puternic. Nu se ciobeste, nu se indoaie, nu se sparge, nu se crapa, si isi mentine look-ul stralucitor chiar si peste ani de folosire. Singurul sau neajuns ar fi acela ca se zgarie, insa mai ales cand vorbim despre oale inox sau despre ustenile nu este ceva deranjant.

Inoxul este un aliaj cu un procent de aproximativ 10% crom, care protejeaza inoxul de rugina, atunci cand acesta intra in contact cu aerul sau umezeala. Cromul din metal formeaza in aceste conditii un film de oxid de crom care protejeaza, fara insa a fi toxic. Iata de ce inoxul poate fi folosit fara niciun fel de problema in bucatarie, spre deosebire de aluminiu si fier care sunt adevarate pericole pentru sanatate. Inoxul nu este un material toxic, este non-reactiv, astfel incat poate fi folosit si pentru preparate acide. Este stabil la temperaturi ridicate, astfel ca nu elibereaza niciun fel de substanta nociva in mancarurile preparate.
Inoxul este, asadar, unul dintre cele mai benefice si mai utile materiale in bucatarie, si orice gospodina va fi fericita sa aiba un set oale inox care sa satisfaca toate necesitatile legate de vase de gatit. Atfel de produse se pot gasi in variate forme, modele si dimensiuni, una dintre cele mai atractive oferte in acest sens venind de la Comenzi.ro .

La preturi mai mult decat atractive veti putea gasi aici atat obiecte pentru gatit individuale, de la tigai si ceainice pana la oale sub presiune inox, sau chiar oale inox 50 litri, dar si varianta de set oale inox, din care face parte toata gama de recipiente pentru gatit de care o gospodina are nevoie in bucatarie. Un set oale inox la Comenzi.ro poate contine intre doua si opt piese, din aceasta ultima varianta facand parte dimensiuni standard de oale, insa separat va puteti achizitiona in cazul in care aveti nevoie sa gatiti in cantitati mai mari, oale inox 50 litri, dar si oale sub presiune inox, care va ajuta sa reduceti timpul de gatit in cazul preparatelor care au nevoie de gatire mai indelungata.

Dincolo de comenzi la preturi dintre cele mai bune pe piata de profil, tot aici veti gasi informatii extrem de importante despre cum sa alegem vasele de bucatarie, cat de utile sunt vasele din inox, care sunt avantajele lor, cum trebuie ingrijite si mai ales tot ce trebuie sa stim despre inox si despre calitatea sa ridicata in bucatarie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *