Blog de articole si resurse

Cu cine votam?

Optiunile politice nu tin doar de valori personale si de morala. Cercetatorii au descoperit recent ca tendinta de a vota pentru cineva este influentata de genetica. Gemenii identici impartaseau aceleasi valori si erau diferiti de cei care erau doar frati, nu si gemeni perfecti.

Valorile luate in considerare au fost autoritarismul, conservatorismul si religia. Aceste trei valori descriu traditionalismul. Importanta data traditionalismului poate determina cu cine votezi si cu ce partid tii.

Partidele democratice imbratiseaza idei care nu tin de traditionalism, mariajul in cuplurile de acelasi sex este doar una dintre problemele de care se preocupa aceste partide.

Desi unele parti din platforma democratica pot sa le convina, multi dintre cei care au aceasta gena nu pot trece peste inexistenta valorilor traditionaliste.

Compromisul si dezbaterea rationala pe aceste subiecte sunt foarte greu de stabilit daca exista aceste diferente genetice. Si in politica contemporana se pot vedea aceste diferente.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *