Blog de articole si resurse

Ce e muzica?

Ce e muzica?

ce-este-muzicaPotrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, muzica este ,,arta de a exprima sentimente si idei cu ajutorul sunetelor combinate intr-o maniera specifica.” Ei bine, eu cred ca e mult mai mult de atat.

Pe de-o parte, muzica e surasul ingerilor cu ochi albastri. Da, ingerii fac muzica. Mi s-a intamplat de multe ori sa ascult o melodie si sa raman pur si simplu uimita de vocea interpretului sau de de talentul cu care acesta mangaia un pian sau o chitara. Cum putem explica faptul ca Beethoven a creat muzica si dupa ce a surzit? Cum ne putem explica tezaurul pe care ni l-a lasat mostenire unul dintre cei mai buni compozitori din toate timpurile? Cu siguranta inteligenta si talentul, duse la rang de geniu, l-au facut pe Beethoven sa devina simbolul muzicii clasice. Daca ascultati, de pilda, simfonia a VII-a veti avea impresia ca sunteti in alta lume si brusc intreg corpul se va relaxa, iar imaginatia va va transpune taram al visurilor.

Pe de alta parte, muzica reprezinta expresia sufletului unei persoane. Sunt oameni care se exprima mult mai bine si mai clar prin note muzicale si versuri decat prin cuvinte si propozitii. Astfel, putem spune ca muzica este si o punte intre noi cei de dinauntru si lumea care ne inconjoara. De multe ori mi s-a intamplat sa fredonez o melodie a carui nume nici macar nu-l stiam. Cum mi-am explicat asta? Simplu. Respectivul cantec a avut un impact puternic asupra sufletului meu, mi-a trezit anumite sentimente si pur si simplu mi s-a tiparit ritmul in creier.

De asemenea, muzica este si o modalitate prin care ne calmam si ne linistim. Daca esti nervos, o melodie clasica te poate alina aproape instantaneu. Daca esti suparat, muzica ritmata iti va diminua tristetea. In acest caz, putem privi muzica aidoma unui prieten care ne este alaturi mereu, de la cele mai fericite momente din viata noastra, pana la perioade in care suntem la pamant.

In final, mi-ar placea sa facem o diferenta intre muzica adevarata si zgomotul comercial care a invadat lumea in ultimii 15 ani. Daca suntem putin atenti si vedem dincolo de aspectul fizic al interpretului, dincolo de versurile modeste care de cele mai multe ori nu au niciun sens, vom observa ca 70% dintre melodiile din ziua de azi au acelasi ritm. Nu este trist si, bineinteles, ingrijorator?! Unde vom ajunge peste 50 de ani? Degeaba mai sunt artisti care fac muzica in adevaratul sens al cuvantului, sunt mult prea putini. Multi dintre acestia isi schimba stilul pentru ca, spun ei, Asta se cere.”. E pacat… e pacat ca muzica moare incet, incet in fiecare zi. Haideti, oameni buni, sa incercam sa ascultam mai multa muzica si mai putin zgomot. Haideti sa ii apreciem mai mult pe cei care inca mai compun din pasiune si din suflet. Sunt sigura ca daca fiecare am incepe sa ascultam din nou Michael Jackson, Roxette, Bryan Adams, John Lennon, Beatles, am asista la o inflorire a industriei muzicale. Asemena unei pasari Phonix, muzica va renaste din propria cenusa.

Concluzionand, muzica este un element crucial in viata noastra. Incercati sa va imaginati o saptamana fara muzica. Ar fi groaznic. Multe lucruri s-ar schimba pentru ca noi suntem, mai mult mai mai putin, dependenti de muzica. Acest fapt nu trebuie sa ne sperie este firesc, este normal ca sufletul nostru sa se hraneasca in fiecare zi cu lucruri frumoase, pline de energii pozitive. Deci, sa ne amintim ca omul este un spirit, nu un trup si suntem datori sa ne ingrijim de ambele in mod cel putin egal. Muzica, surasul ingerilor, expresia sufletului, ne va fi intotdeana

Alaturi si ne va ghida pasii spre tihna si relaxare.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *