Blog de articole si resurse

Cand destinatia de vacanta devine sinonima cu un platou de filmare pentru un film horror bun…

La ce te gandesti cand auzi prima data cuvantul magic: vacanta. Poate la niste plaje mai deosebite si la foarte multa liniste, poate la varfurile muntilor plini de zapada care ti se arata sub razele blande ale soarelui sau poate la un camp plin de floricele si de animalute care zburda in toate partile. Pentru fiecare dintre noi concediul are o semnificatie diferita, unii vor sa uite total de tot si sa se gandeasca doar la ce vor face maine, ce vor mai vizita, ce vor mai manca, altii asociaza concediul cu o ocazie nemaipomenita de a face ceva inedit.

Din aceasta a doua categorie fac parte si turistii care se gandesc sa renunte la „banalitati” de tipul plaja, munte, soare, verdeata, plimbari prin natura si sa simta cum le circula adrenalina prin vene. Turistii care nu se tem de nimic si adora sa simta emotii puternice si sa vada ceva „ce n-a vazut Parisul” si majoritatea celor care sunt mai clasici asa, mai boemi se pot duce fara probleme in Orasul fantoma Sanzhi din Taiwan, un simplu oras statiune pe malul marii care parca a atras numai blesteme si lucruri rele. In timpul constructiei sale muncitorii tot mureau si cadeau inexplicabil de la inaltimi, erau facuti praf de macarale de cateva tone.

De frica toti localnicii au fugit unde au vazut, constructia nu e demolata si e un fel de sanctuar pentru spiritele malefice care se crede ca inca mai sunt acolo si vegheaza la protejarea locului. Si daca orasul fantoma nu prea va da fiori va invitam cu curaj in spitalul militar Beelitz din Germania. Aflat la doar 40 km de capitala Germaniei, orasul are un spital folosit de armata in cele doua razboaie, acolo a stat o perioada si Hitler. Dupa ce toata lumea a plecat din oras in 1995, spitalul a ramas al nimanui si se crede ca e inca bantuit de fel de fel de spirite ale celor care au decedat acolo.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *