Blog de articole si resurse

Bitcoinul este deja istorie. Dolarii informationali sunt noua moneda a Internetului de care se intereseaza tot mai multi

De la aparitia monedei Internetului, Bitcoinul, toata lumea s-a grabit sa o foloseasca in vreun fel si sa faca bani frumosi pe seama ei. Se poate plati deja cu Bitcoini, sunt bancomate de bitcoini, sunt oameni care castiga bani minand Bitcoini. Practic in jurul Bitcoin este o adevarata industrie care nu da semne de stagnare. De ceva vreme insa pe piata a aparut un rival puternic al Bitcoin, dolarul informational.

Karspersky Lab a facut experimentul care i-a adus notorietate dolarului informational, atunci cand a creat Data Dollar Store. Toti clientii care voiau sa cumpere obiecte de arta rare nu foloseau bani ci poze sau materiale video personale. Asa s-a nascut moneda dolar informational. Dolarul informational este de fapt un simbol folosit de Kaspersky Labpentru a atrage atentia asupra valorii reale a datelor. Sistemul dolarului informational va putea fi folosit si de alte companii care vor sprijini ideea gigantului de pe piata de antivirusi, datele personale stocate sunt din ce in ce mai multe, indiferent de locul in care se afla bazele cu date stocate isi pastreaza valoarea, nu sunt influentate de ratele de schimb.

Daca devenim constienti de protectia datelor vom reusi sa ne ferim si de alte pericole care ne pandesc la fiecare click, cred reprezentantii Kaspersky. Mediul online va fi mai sigur daca vom pune pret pe datele personale stocate, datele pot functiona pe post de moneda si chiar pentru cateva ore, asa cum a demonstrat compania. Dolarul informational este o noua moneda care trece dincolo de tranzactiile cu materiale video sau foto, se pot tranzactiona si texte sau alte tipuri de date personale, practic renunti la ceea ce iti apartine si are valoare pentru tine pentru un obiect real.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *