Blog de articole si resurse

Bijuterii argint cu pietre pretioase, semipretioase si sintetice

bijuterii-argint-pietre-semipretioaseIn toate timpurile, oamenii au fost atrasi de pietrele pretioase si semipretioase, de minunatele lor culori, de luciul si duritatea acestora.
Pietrele pretioase si semipretioase au atras privirile, atentia si incantarea femeilor, care le-au purtat ca bijuterii, cu credinta ca le aduc noroc, le fac unice, atractive, frumoase si incantatoare.
Aceste nestemate, care dau valoare frumusetii, pietrele pretioase si semipretioase, au reprezentat si reprezinta si in zilele noastre un simbol al puterii, al bogatiei si mai ales al gustului rafinat.
Ele sunt purtate cu distinctie, ca podoabe de exceptie, la orice varsta, in bijuterii din metale nobile, precum bijuteriile din aur si bijuteriile din argint.

Stiinta a largit paleta acestui domeniu prin crearea minunatelor pietre sintetice, care concureaza cu succes cu cele nestemate, uneori fiind confundate si de catre specialisti, in lipsa unor analize complexe.
Frumusetea si valoarea pietrelor naturale este data de insusirile lor, dintre care cele mai importante sunt : culoarea si jocurile de culori, stralucirea si opalescenta, duritatea si clivajul si forma de cristalizare.

Prelucrarea mineralelor pentru a fi incluse in bijuterii din aur si in bijuterii din argint, respectiv, confectionarea pietrelor de podoaba, a plecat de la micile ateliere, cu aparatura simpla si eficace (dispozitive de taiat si slefuit manual, camere vibratoare pentru lustruire mecanica) ajungand in prezent la folosirea tehnicilor avansate de prelucrare, precum microsculptura laser, sub lupa.
Dintre cele mai des intalnite pietre pretioase si semipretioase putem enumera: rubinul, safirul, smaraldul, opalul, agatul ,corindonul, hematitul, cuartul etc.

Atunci cand suntem pusi in situtia de a cumpara o anumita bijuterie, este indicat sa avem anumite informatii despre pietrele care o accesorizeaza.
www.zamoracollection.ro prezinta cumparatorilor sai atat bijuterii impodobite cu cele mai interesante si frumoase pietre semipretioase si sintetice, cat si date despre acestea.

Culoarea pietrelor este primul indiciu din care ne putem da seama din ce clasa de pietre face parte piatra asupra careia ne-am oprit privirea.
Orientativ, va prezentam cateva indicii referitoare la culoare: incoloră(diamantul, safirul alb, zirconul şi cuarţul hielin), albă (opalul, adularul, calcedonia), roz (turmalina, berilul şi cuarţul roz), galbenă (topazul, safirul galben, ambra şi citrinul), galben- verzui (turmalina şi peridotul), roşu (rubinul şi opalul de foc), violet (ametistul şi safirul violet), verde deschis (jadul, turcoaza, smaraldul, amazonitul, crisopazul), verde închis (safirul verde, malahitul şi smaraldul cu nuanţe închise), brun- roşu (cornalina şi aventurinul), albastru deschis (lapis- lazuli, safirul), albastru închis (agatul), negru (onixul, cuarţul afumat şi japsul), negru metalic (hematitele şi marcasitele).
Gama de bijuterii, destinate acestui sezon, din Colectia Zamora cuprinde bijuterii din argint accesorizate cu pietre din toate aceste categorii.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *