Blog de articole si resurse

Ascensoarele pentru spital – fiabilitate, siguranta si confort

Lifturile in spitale nu mai sunt de foarte multe decenii o noutate; cu totii stim deja ca inca din anii 1930-1940 spitalele din Romania incepeau sa beneficieze de lifturi, absolut necesare pentru transportul pacientilor. Insa, odata cu trecerea timpului si cu progresele in materie de tehnologie, gama de lifturi pentru spitale a devenit din ce in ce mai sofisticata, atat din punct de vedere al designului si al constructiei, cat si din punct de vedere al functiilor si gradului de siguranta oferit, de altfel o prioritate pentru cladirile cu aceasta destinatie.

Astazi, cand spunem ascensoare spitale spunem viteza, confort, siguranta si capacitate marita.

Prioritatea la transportul cu ascensoare pentru spitale apartine urgentelor venite la camera de garda sau internarilor, pacientilor care trebuie sa ajunga la sali de operatie sau la unitati de terapie intensiva din cadrul spitalului. Pentru acestea, spatiul gandit pentru lifturi pentru spitale trebuie sa fie suficient de mare cat sa poata cuprinde targi mobile, paturi, carucioare, dar si personalul medical si apartinatorii pacientilor.

Pe de alta parte, spitalele sunt circulate de catre un numar mare de persoane cu probleme de mobilitate, care merg in carje sau care se deplaseaza in scaune cu rotile, care vin la tratament, la controale sau la consulatii si al caror transport se face tot cu ascensorul pentru pacienti.

De asemenea, se folosesc ascensoare spitale si pentru transportul carucioarelor pentru alimente, la ora mesei sau pentru transportul lenjeriilor, de la curatatorie catre sectii.

Unele dintre cele mai fiabile si mai sigure ascensoare pentru spitale existente in acest moment pe piata din Romania, lifturile oferite de MP IFMA sunt proiectate astfel incat sa ofere performante tehnice desavarsite, dar si un grad ridicat de accesibilitate si confort. Principalele caracteristici pentru lifturile de spital MP IFMA sunt optiunile pentru sistemul de urgenta, acuratetea, fiabilitatea si usurinta in intretinere si sterilizare.

Pentru ca nu toate cladirile medicale au aceleasi necesitati in materie de ascensoare spitale, exista si la MP IFMA o serie de modele de lifturi, cu specificiatii tehnice variate.

MP Go! Evolution are eficienta energetica maxima, poate transporta intre 4 si 21 de persoane. Este gandit pentru trafic intens si are o viteza cuprinsa intre 1 si 2.5 m/s si un numar de 16 opriri.

Mp Go! Mega este un model ideal pentru trafic foarte intens, poate transporta intre 26 si 86 de persoane, cu o viteza intre 1 si 2.5 m/s si un numar de 32 de opriri.

MP V este ascensorul fiabil si eficient ce transporta de la 4 la 40 de persoane, cu o viteza maxima de 1-1,6 m/s si 16 opriri.

MP H este ideal pentru trafic slab si mediu, poate transporta intre 4 si 86 de persoane cu viteze de 0,4-0,6 m/s.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *